Monday, 25 March 2013

#PanggongPunggok3

Ni apa cerita ni blog ni.

Dah- dah gua nak updet pasal #panggongpunggok.Ni merupakan kali ke tiga. Yang kali kedua punya poster tak masuk blog pasal blog ni tak popular. Selain itu hal istiqamah juga main peranan. Hal popular itu tolak tepi kalau kau pegang istiqamah tu.

Benda menyebarkan flyer ke poster ni datang rebel dia tu bila kau dahulukan dengan istiqamah. Bukan sambil lewa saja buat kerja.

Kalau tak rebel kau tu cuma macam pergi makan tahi kapitalis.


Dan isu sekarang ialah gua nak suruh orang pergi #PanggongPunggok3 ni.

Sebab adalah rugi kalau kau ambil tidak endah sahaja perjuangan-perjuangan pembikin filem pendek yang tidak mempunyai modal sangat. Ambil pelakon kawan-kawan, set lakonan pun dekat dengan rumah. Aksi yang tidak berdarah-darah.

Jadi saya seru pemodal-pemodal yang mempunyai kapital yang banyak itu, yang boleh menilai keindahan idea yang datang dari golongan marhaen ini membikin filem datanglah ke majlis gilang gemilang ini.

Jika pengarah yang kamu rasa 'boleh pergi' itu ada, sokonglah bantulah mereka dengan modal yang kamu ada. Jangan la tamak mengejar kekayaan sehingga terlupa orang lain.

Jadi sekali lagi saya menyeru golongan awam, yang rajin ke massage, yang rajin ke wayang TGV, yang rajin ke snuker, yang rajin ke CC, yang rajin mana-mana yang gampang menghabiskan duit sahaja kerja, baiklah ke majlis ilmu ini. Lebih senang dikenali dengan nama PANGGONG PUNGGOK. Disebabkan ini anjuran kali ketiga, jadi kalau nak ajak kawan-kawan di twitter buatlah hashtag #PanggongPunggok3.


Kalau tidak mahu, pergi la mati. Gua tak pedulik. Jabatan agama pun selalu nak bagi zakat, tapi kalau orang tak datang kadang-kadang mereka terlepas pandang juga mana orang memerlukan. Sama ja konsepnya macam gua. Gua dan jabatan agama ni dia punya clash sikit je kalau ikutkan, yang lain-lain banyak sama.


#PANGGONGPUNGGOK3

SABTU   30 MAC 2013   EMBRACE HALL

Jalan Sri Perkasa 2/22, Taman Tampoi Utama, 81200, Johor Bahru, Johor


Filem yang bakal ditayang kali ini


Mengait Bintang by Dean Sham
Pemandu Pelencong by Tok Rimau
Enam Lorong by Syed Syahrul Zarizi
Super Ring by Rizal Gunxah. malas ah gua cakap lagi.

Datang je la.

ANJURAN
p/s: power beb. power.

No comments:

Post a Comment